AB HİBELERİ VE SÜREÇLERİ ANLATILDI

Dün İlimize gelen Başbakanlık Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, "Avrupa Birliğine Uyum ve Yönlendirme Kurulu" çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Mustafa Yaman, Vali Yardımcıları Osman Demir, Süleyman Özçakıcı, Ahmet Yılmaz, Belediye Başkanlığı Temsilcisi, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, Giresun Üniversitesi Temsilcisi, İlçe Kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Temsilcisi, Giresun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Giresun ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Milli Eğitim Müdürlüğü AB Ofisi yetkilileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri İlimizdeki bazı daire müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin her iki tarafa da fayda sağlayacağını söyledi. Cangır, “Avrupa ve dünyanın ekseni ülkemize doğru kayıyor” dedi. "Türkiye Avrupa’nın bir parçası ise Türkiye’yi AB’ye almalılar" diyen Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, Türkiye’nin sınır komşularında yaşanan sorunların, Türkiye’yi lider konuma getirdiğini de ifade etti. "AB’yi üst düzey bir lig kabul ediyorsak, Türkiye de bu ligin içinde yer almalı" diyen Cangır, enerji bakımından da Avrupa’nın ülkemize ihtiyacı olduğunu belirtti. Avrupa’da 5 milyon Türk’ün yaşadığını söyleyen Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, "Birçok Avrupa ülkesi nüfusundan fazla Türk’ün yaşadığı AB’ye Türkiye Mutlaka girmeli" dedi. Ülke sınırlarımızdaki komşu ülkelerin de Türkiye’nin AB’ye girmesini arzu ettiğini belirten Cangır, Türkiye’nin konum itibari ile çevresine güven verdiğini ifade etti. AB sürecinin yalnızca Ankara’dan yürütülmesinin yeterli olmadığını da belirten Cangır, 81 İl’in bu heyecanı yaşaması için oluşumlara gidildiğini söyledi. Her İl’de bir Vali Yardımcısı başkanlığında her kesimin katılımı ile geniş kapsamlı "Avrupa Birliği Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulları" oluşturulduğunu açıklayan Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önceleri her İlden herkes AB Hibe Projelerine başvuru yapıyordu. Şimdi ise tüm faaliyetler tek elden yürütülecek ve illerin hangi projeden ne kadar ve nasıl yararlandıkları da anlaşılmış olacak. Bu sayede İllerimizdeki AB Hibe Projelerinin kapasiteleri de artırılmış olacak. 2013 yılı sonuna kadar AB ile ilgili bütün düzenlemeleri yapacağız ve bundan sonra üyeliği hak eden bir ülke olduğumuzu anlatacağız." Toplantının son bölümünde, İlimizin 2006 yılında başlayan AB Hibe Projelerinden DOKAP projesi kapsamında 2.7 milyon Euro alarak o zaman 41. sırada olduğu, daha sonra açılan BROP projelerinden de 11 milyon Euro aldığı ifade edildi. Toplantıyı sonuna kadar izleyen Vali Mustafa Yaman, AB Hibe Projeleri ve AB’ne katılım süreci hakkında geniş açıklamalarda bulunan Başbakanlık AB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangır’a, verdiği bilgiler ve katılımı nedeniyle teşekkür etti.

Giresun Valiliği

11 Mar 2010 - 19:39 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.