Adalet Tecelli Etti

Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Bodur görevine iade edildi.

Hakkındaki şikayetler neticesinde 1 eylül 2016 tarihinde açığa alınan ve 6 aydan fazla bir süre açıkta kalan okul müdürümüz, soruşturmasının tamamlanmasından sonra valilik onayı ile görevine başladı.

AYDIN BODUR KİMDİR

1976 Karabörk doğumlu olan Aydın Bodur, ilkokulu köyünde, orta ve liseyi Alucra İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi’nde Yüksek Lisans okuyan Aydın Bodur’un basılmış bir şiir kitabı bulunmakta, İkinci kitabının hazırlıkları da devam etmekte. Yerel Milliyetçiliği ve Yerel Değerlere vurgusu ile de bilinen Aydın Bodur, yerel hayatın içinde olmasıyla da tanınıyor.

EĞİTİM ÖĞRETİMDE BAŞARI

2004 yılında, okuduğu Alucra İmam Hatip Lisesi’nde çalışmaya başlayan Müdürümüz, özellikle üniversite hazırlık çalışmaları, sosyal faaliyetler, geziler ve yarışmalar üzerinde yoğunlaştı. İdareci olduktan sonra bu alanlardaki bütün faaliyetleri üstlendi.

2009’lara kadar ancak okul birincilerinin gittiği üniversiteyi tüm öğrencilerin hayal edebilmesini sağlayarak işe başladı. Mezun olan öğrencileri de takip ederek yüzlerce gencimizin üniversite kazanmasına katkıda bulunup, öncülük etti. Sık sık ziyaret ettiği üniversiteli gençlerimizin sıkıntılarıyla da yakından ilgilendi. Memleketimizin dört bir köşesinde okuyan 120 gencimizi İstanbul’da toplayarak örnek bir programa imza attı. Şuan farklı ve popüler bölümlerde okuyan 130 civarındaki üniversitede öğrencisine her zaman rehberlik yaptı. Hukuk Fakültesi başta olmak üzere mimarlık, mühendislikler, Psikoloji, Uluslararası ilişkiler, İlahiyat, Kamu Yönetimi, Grafik Tasarım, Gazetecilik, Görsel İletişim, işletme, iktisat vs gibi birçok bölümde okuyan öğrencilerimizin aynı zamanda okullarıyla da bağlantılarını devam ettirerek lise öğrencilerimize rehberlik yapmalarını sağladı. Son birkaç yıl içinde atanan 50’den fazla memur, ki bunların 30’dan fazlası öğretmen, bu çalışmaların güzel bir neticesi oldu.

Öğrencilerin gezmesine ayrı bir önem vererek İstanbul, Ankara, Çanakkale, Nevşehir, Kayseri, Konya, Aksaray, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Gümüşhane gibi birçok ile geziler düzenledi. Gittiği yerlerde devlet kurumlarıyla bağlantıya geçerek öğrencilerin mali külfetini en aza indirdi. Hiçbir ayrım yapmadan tüm öğrencilerinin ilçe dışını görmelerini sağladı.

Yarışmalarda bir çok dereceye imza atan okulumuz; YGS-LYS derecelerinde ilde önemli bir yer edindi. Hafızlık yarışması il birinciliği, hutbe okumada il ikinciliği, şiir okumada il ikinciliği, kompozisyonlarda birkaç tane il derecesi, fotoğraf ve tasarımda il dereceleri alırken, ezgi yarışmasında Giresun ve Doğu Karadeniz birincisi olarak Türkiye finalinde yarışmıştı. YGS ve üniversiteye yerleşme noktasında İmam Hatip Liseleri arasında derece 7-10-12-15. gibi dereceler yaparak dikkatleri üzerine çekmişti.

Çalışmalarını ‘memleketCe bir duruş’ olarak ifade eden müdürümüz halkla içiçe olmayı prensip edinerek ilçe içerisindeki etkinlik ve faaliyetlere de ayrı bir önem vermekte.

Kamelya, yürüyüş yolu dış alan çalışmalarına YEREL KÜLTÜR MÜZESİ ve C KÜTÜPHANE gibi iç mekan projelerini de ilave ederek okulumuzun fiziki yeterliliği üst seviyeye çıkardı. Kapalı halı saha ve konferans salonu için projeler hazırlatarak sponsor görüşmeleri yapmıştı.

Ülke olarak zor bir süreç geçirdiğimizi belirten müdürümüz; bu milletin hain ve düşmanlarının her zaman olduğunu ve bitmeyeceğini ifade ederek, kendisi gibi milletCe – memleketCe duran insanımızın bunlara geçit vermeyeceğinin, siyasi görüşü ne olursa olsun, bu Din -bu Vatan – bu Millet için her zaman ölmeye hazır olduğunun altını çizdi.

Küçük yerlerde ya da toz dumana karışan zamanlarda bu tür sıkıntıların olabileceğini söyleyerek süreçle alakalı mağduriyetini Hakk’a havale ettiğini, memleketCe duruşunu bozmadan kendi insanı ve memleketi için çalışacağını, kimsenin işine karışmadan, kimseyi işine karıştırmadan üretmeye devam edeceğini ifade eden Müdürümüz; maddi manevi her türlü yanında olan binlere teşekkür etti.

Okul faaliyetlerinin duyurulmasında, haber yapılmasında, okul içi faaliyet ve çalışmalarda her zaman yanlarında olduğunu belirttiği ALUCRAHABER’e de teşekkür ederek başarılar diledi.

"Bitmez gamı bu cihanın, bitmez gadası belası,

İnsandır kurdu insanın, dost ola kula Mevla’sı"

13 Mar 2017 - 07:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.