Ak Parti'de 32 Aday Adayı

İl Başkanı Tütüncü, Giresun'da 1 Kasım erken genel seçimlerine en güçlü listeyle girecekleri açıkladı.

AK Partiden Giresun Milletvekili aday adaylığı için 32 başvuru yapıldı. Milletvekili adayları genel merkez yoklamasıyla belirlenecek.

İl Başkanı Tütüncü, Giresunda 1 Kasım erken genel seçimlerine en güçlü listeyle girecekleri açıkladı.

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, 1 Kasım Genel Seçimi'nde partilerinden Giresun milletvekili aday adayı olmak için 32 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Tütüncü, AK Parti Genel Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, 31 Ağustos'ta başlayan aday adaylığı başvuru sürecinin dün akşam itibariyle sona erdiğini belirtti. Aralarında eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin de yer aldığı 32 kişinin aday adaylığı için il başkanlığı ve genel merkeze başvuruda bulunduğunu ifade eden Tütüncü, "Başvuru sayısının fazlalığı bizi ziyadesiyle mutlu etti. Aday adaylığına olan başvuru sayısının fazlalılığı, halen Türk halkının AK Parti'ye güvendiğinin, halkın tek umudunun olduğunun da bir göstergesidir" dedi.

Tütüncü, Giresun'da güçlü bir liste ile seçime gidileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"AK Parti Teşkilatları olarak seçime hazırız. İnanıyoruz ki bu seçimde halkımız tercihlerini hizmet ve istikrardan yana kullanacak, sandıkta AK Parti'ye gereken desteği verecektir. Hedefimiz Giresun'da 4 milletvekilliğini de elde etmektir. Bu başarıyı yakalamak için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz" dedi.

AK Parti'nin 32 kişilik milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler şunlar:

Nurettin Canikli, Turhan Alçelik, Adem Tatlı, Sabri Öztürk, Hüseyin Besli, Hasan Turan, Ayhan Akten, Celalaettin Semih Kunak, Cihan Harman, ErcanTürk, Mustafa Demirci, Serdar Demirkan, Abdullah Güney, Adnan Sağlık, Ali Zafer Topşir, Aytekin Şenlikoğlu, Dursun Karahasan, Emine Özcan, Erol Aktay, Fatih Dölek, Hatice Kocaoğlu, İbrahim Topal, Mehmet Geldi, Mehmet Macun, Mehmet Kostakoğlu, Mustafa Kurtulmuşlu, Oktay Gül, Özgür Okusal, Salih Yılmaz, Süleyman Servet Bozbağ, Cemal Öztürk ve Tayip Kardeş.

CANİKLİ LİSTE BAŞI OLUYOR

AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre 3 dönem kuralı gereğince 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen Nurettin Canikli'nin 1 Kasım'daki seçimde Giresun'dan 1. sıradan aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Canikli'nin liste başı gösterilmesi durumunda Turhan Alçelik'in ya ikinci sıradan aday gösterileceği ya da başka bir ile kaydırılacağı dillendiriliyor. AK Parti'nin özellikle 3. sırasının önem taşıdığı bunun içinde genel merkezin çok titiz bir araştırma yapacağı görüşü dillendiriliyor.

05 Eyl 2015 - 07:04 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.