Alucra İmam Hatip'den Ankara Çıkarması

Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile birlikte Ankara gezisi düzenledi.

Alucra İmam Hatip'den Ankara Çıkarması
Alucra İmam Hatip'den Ankara Çıkarması
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Gezinin ilk durağı Büyüklerin ayağına gidilir düsturu ile Ankara’nın manevi sahiplerinden Hacı Bayram-ı Veli Hazretlerinin kabri ve camisi oldu. Türbe ve Cami ziyaretinin ardından öğrenciler Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettikten sonra Kurtuluş Parkında kahvaltılarını yaptılar. Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve Ankara’nın en büyük camileri arasında yer alan Kocatepe Camini ziyaret ettiler.

Ankara’nın sembolü olan yeni ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı gezildikten sonra Anıtkabir, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi ziyaret edildi. Gezi programı Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Beştepe Millet camisinin ziyareti ile devam etti.

Gezinin sonraki adımı ise Türkiye Büyük Millet Meclisi idi. TBMM Binası ve yapımı hakkında genel bilgi verildikten sonra rehber eşliğinde meclis genel kurul salonu tanıtıldı ve öğrencilerin soruları cevaplandı. Daha sonra 15 Temmuz Gecesi Meclis Binasına yapılan saldırılarda tahrip olan yerler gösterildi.

Gezi programı Akvaryum gezisiyle devam ederken öğrenciler alışveriş merkezinde doyasıya eğlendiler. Ardından Öğrenciler Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde konaklayarak birinci günün yorgunluğunu üzerlerinden attılar.

Gezinin ikinci gününde Hamamönü, Taceddin Dergâhı ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun Kabri, Mehmed Akif Ersoy’un evinin ziyareti ile devam etti.

Öğrenciler Uluslar arası Öğrenci Dernekleri Federasyonu çatısı altından Ankara kapsamında Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin üstlendiği 10. Uluslarası Öğrenci Buluşması etkinliğine katılarak 45 ülkeden gelen öğrenciler ile tanışma fırsatı buldu. Öğrenciler, hem Hamamönü’nü gezdi hem de farklı ülkelerden gelen öğrencilerin açtıkları stantları gezerek farklı ülkelerin kültürleri hakkında bilgi edindiler. Sahne performanslarının da sergilendiği etkinlik alanında öğrencilerimiz Alucra adına sahneye çıkarak yöresel oyunlarımızı da sergileyerek ilçemizin ismini uluslararası öğrenci buluşmasında duyurmuş oldu. İzleyicilerin beğenisini toplayan yöresel oyun gösterimiz izleyicilerden büyük alkış topladı.

Öğrenciler Ankara Gençlik Parkını da gezdikten sonra Lunaparkta eğlediler. Ankara gezisinden oldukça memnun kalan öğrenciler Ankara’nın tarihi dokusunu görme fırsatı buldular ve gezi anlarını bol bol fotoğrafladılar.

10 May 2017 - 17:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.