Alucra ve Şebinkarahisar'ın Yol Sorunu TBMM'de

TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, fındık üreticilerinin sorunlarını gündeme getirerek Hükümeti acil tedbir almaya çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde CHP İl Başkanı Necati TIĞLI ile Alucra'yı, Şebinkarahisar'ı ve Giresun'un diğer ilçelerini ziyaret eden Didem ENGİN, gittiği yerlerde vatandaşlar tarafından kendisine iletilen sorunları Mecliste dile getirdi.

Öncelikle Alucralılar ve Şebinkarahisarlıların yıllardır yol sorununa çözüm beklediğini hatırlatan Didem ENGİN Hükümetin ulaşım zorluğunu görmezden gelmeye devam ettiğini belirtti. Fındık üreticilerinin içinde bulundukları zor duruma da değinen Didem ENGİN, sadece Giresun ve Ordu değil, fındık üreten diğer illerimizde de aynı durum söz konusu diyerek fındık rekoltesindeki düşüşü hatırlattı.

Önceki gün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının fındık rekoltesinin 468 bin tona gerilediğini açıkladığını söyleyen Didem ENGİN, sadece Giresun'da rekolte geçen yıla oranla yaklaşık %50 azaldı. Fındık fiyatındaki istikrarsızlık ve fiyatın düşüklüğü nedeniyle fındık üreticilerimiz borç içinde ayakta kalma mücadelesi veriyor dedi.

14 yıldır ülkemizi tek başına yöneten AKP'nin, hala fındık üretiminde verimliliği artırma, katma değeri yüksek ürün geliştirme ve markalaşma gibi konularda etkin bir çalışma yürütemediğini söyleyen Didem ENGİN, Hükümeti bu konulara acil çözüm üretmeye çağırdı.

02 Ağu 2016 - 19:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.