Alucra'da Bölünmüş Yol Çalışması Başladı

Alucra ilçesinde Peksimet Mevkii ile Karaçayır mevkisi arasında kalan 5,2 Km'lik bölünmüş yol çalışması başladı.

Alucra'da Bölünmüş Yol Çalışması Başladı
Alucra'da Bölünmüş Yol Çalışması Başladı
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Karayolları 16. Sivas Bölge Müdürlüğü tarafından 2017 Mart ayında ihale edilen Alucra çevre yolu bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Yol Yapım Ekibi sorumlu Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Zihni Kaymak şu açıklamada bulundu.

"Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü tarafından Mart ayında yapılan ihale ile firmamız BSK Yol Yapı ve İnşaat San. Tic. A.Ş. 10 milyon 670 bin TL ile ihaleyi kazanmış olup ihale süreci sonrası yer tesliminin ardından çalışmalara başlamıştır. Alucra ilçemizde D-40 Karayolu üzerindeki ilçe girişi olan Peksimet mevkiinden başlayarak Karaçayır mevkiine kadar olan yaklaşık 5,2 km'lik yolda bölünmüş yol çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Şu aşamada 45 kişilik bir ekiple faaliyet gösteren Alucra şantiyemizde Toprak İşleri, Sanat yapıları, Üstyapı İşleri yapımı olmak üzere aşama aşama çalışmalarımız planlanarak öncelik kış sezonu gelmeden Sanat ve Toprak işlerini bitirmek olacaktır.

Yapılacak bölünmüş yol projesinde 4 tn büyük kavşak, 1 tn alt geçit, 1 tn 37 m genişliğinde köprü ve yaya yolu yapımı projemiz içindedir. Projenin alt yapısının tamamlanması sonrası aydınlatılmış yaya yoluyle çevre yolu farklı bir görünüm kazanacaktır. Yapılacak bölünmüş yol çalışması 450 gün olacak ve 30 Agustos 2018 tarihinde tamamlanarak Karayolları 16. Bölge Müdürlüğüne teslim edilecektir" dedi.

22 Eyl 2017 - 18:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.