Alucra’da Süt Üreticilerine Büyük Destek

Giresun damızlık sığır yetiştiricileri birliği ve Dokap Ajansı ortaklaşa çalışmasıyla ilimiz genelinde süt üreticilerine destek çalışmaları devam ediyor.

Alucra’da Süt Üreticilerine Büyük Destek
Alucra’da Süt Üreticilerine Büyük Destek
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Damızlık Sığır Yetiştiriliği Birliği Alucra Şubesi İbrahim Köksal şunları aktardı:

"Giresun ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği geçtiğimiz hafta Giresun genelinde 85 adet süt soğutma tankının dağıtımını gerçekleştirdi. Şu anda dağıtımını yaptığımız 500 litrelik Süt soğutma tanklarının toplam maliyeti 1 milyon TL olup 2017 yılında da 1,5 milyon TL’lik ikinci bir projemiz daha uygulayacaktır.

Alucra ilçemizde dağıtılan tanklardan 17 tanesi sahiplerine teslim edildi. Alucra'da süt üretimi artık hijyenle ve daha sağlıklı bir şekilde devam edeceltir. Ürünlerinin kalitesini daha yüksek tutacak bu tanklar üreticilerimiz için büyük önem arz ediyor. Süt teslimini yapan üreticilerimizin ücretleri Ziraat Bankasındaki hesaplarına yatırılmaktadır. Alucra'da hayvancılık alanında önemli gördüğümüz bu çalışmamızla üreticilerin sayısının artırılması hedeflenmiştir. Süt tankı almak isteyen üreticilerimiz Damızlık Sığır Yetiştiriliği Birliği Alucra Şubesi başvurularını yapabilirler, talep edilmesi durumunda süt tankları üreticilere temin edilecektir" dedi.

Damızlık Sığır Yetiştiriliği Birliğinin Alucra'da Süt Tankı Teslim Ettiği kişiler şöyle:

Murat Tiryaki (Kemallı Mahallesi),

Şükrü Doruk (Akçiçek Köyü),

Yusuf Mert, Eyüp Mert (Akçiçek Köyü),

Mustafa Zaralı, Ahmet Uran (Gürbulak Köyü),

Hüseyin Dede, Aydın Darama (Fevzi Çakmak Köyü),

Onur Taşkın, Şerif Taşkın, Hasan Fatih Duman (Hacıllı Köyü),

Yılmaz Bodur, Hasan Akyıldız, İbrahim Köymen, Azize Köymen, Hacer Yelek, Süleyman Gedikli (Karabörk Köyü)

21 Şub 2017 - 20:22 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.