Alucra'ya Bir Gölet Bir Baraj Yatırımı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli DSİ tesisleri toplu temel atma üzere bugün Giresun'a geliyor.

Alucra'ya Bir Gölet Bir Baraj Yatırımı
Haber albümü için resme tıklayın

Bakan Veysel Eroğlu ve Nurettin Canikli, 21 Eylül Perşembe günü bugün saat 14.00’da Giresun Valiliği önünde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Alucra Aktepe, Çamoluk Akyapı, Çamoluk Gücer barajları ile Bulancak Karagöl ve Alucra Tepeköy göletlerinin temelini atacak.

Ayrıca Şebinkarahisar Toplukonak Göleti yükseltimesi işi ile 10 adet taşkın koruma tesisinin temeli de bu merasimde atılacak. Bakan Canikli ve Eroğlu, OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak. Böylece toplu temel atma töreninde 165 milyon lira yatırım bedelli 18 adet tesisin temeli atılmış olacak.

Giresun’da 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye de Orköy sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu, ıhlamur, karayemiş, yabani hurma, yabani kiraz, kızılcık ve fıstık çamı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Tesislerle 3,64 Milyon Metreküp Su Depolanacak

Temeli atılacak tesislerle 3,64 milyon metreküp su depolanacak, temeli atılan barajların ve göletlerin sulamaları tamamlandığında 6 bin 330 dekar zirai arazi suyla buluşacak, 3 ilçe, 8 mahalle, 9 köy ve 770 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Giresun’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Giresun’a Son 4 Yilda 576 Milyon Tl’lik 102 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 28 Şubat 2013 ve 06 Mart 2016 tarihlerinde Giresun’a verdiği 456 milyon TL’lik 79 müjdeye ilave olarak 120 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Giresunlulara toplam 576 milyon TL’lik 102 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında gölet, taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, ormancılık çalışmaları ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.

21 Eyl 2017 - 19:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.