Ayı Saldırısından Mucizevi Kurtuluş

Alucra'nın Tepeköy köyünde mantar aramaya çıkan şahısa ayı saldırdı.

Ayı Saldırısından Mucizevi Kurtuluş
Ayı Saldırısından Mucizevi Kurtuluş
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Olay Alucra Tepeköy Cinderesi Cevizlikaya mevkiinde gerçekleşti. Sabah saat 10:00 sıralarında mantar toplamak için evinden ayrılan Şerif Tokmak (54) Cinderesi Cevizlikaya mevkiinde birden bir ayı ile karşılaştı.

Olayı Şerif Tokmak şöyle anlattı:

"Mayıs aylarında yetişen çaşır mantarı için sabah erken saatlerde evden çıkıp mantar aramaya gitmiştim. Olayın geçtiği Cevizlikaya mevkine geldiğimde saat 10 gibiydi. Birden karşıma bir ayı çıktı, hareket etmeden bende ayıda bir süre olduğumuz yerde bekledik. Geri geri çekilmeye başlamıştım ki ayının yanına 3 tane yavrusu gelince o ana kadar saldırmayan ayı üzerime doğru gelerek bana saldırdı.

Yüzümü ve karnımı koruyarak yaklaşık 35-40 dk mücadele ettim. Yüzümü ve karnımı korudum fakat sırtıma ve kollarıma sürekli pençe atınca birden bende ayıda bulunduğumuz yerde dengemizi kaybederek yamaç bir yerden 25-30 metre uçuruma doğru sürüklendik. Ayı tekrar saldırmaya kalkışınca o esnada can havliyle elimizi ayının ağzına sokup dilini tuttum. Bundan dolayı ayının canı acıdığını düşünüyorum, dilini çektim birsüre sonra bırakınca benden uzaklaşarak kaçtı. Bende hemen evi arayıp durumu anlattım, araç yoluna çıkıp aracın gelmesini bekledim. Sonrasında önce Şebinkarahisar'a oradan da Giresun Devlet Hastanesine geldik. Allah'a şükürler olsun ki bu olayı ciddi bir yaralanma olmadan atlattım, geçen yıllarda Alucra'da iki hemşerimiz maalesef vefat etmişti, verilmiş sadakamız varmış" dedi.

09 May 2017 - 03:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.