Bakan Canikli: Irak İçin Yeni Sınır Kapıları Açmayı Planlıyoruz

Alucra’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Irak’ta yeni sınır kapıları açılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Bakan Canikli: Irak İçin Yeni Sınır Kapıları Açmayı Planlıyoruz
Haber albümü için resme tıklayın

Kurban Bayramı'nda vatandaşlarla bayramlaşmak için Alucra'ya giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Canikli, Eylül ayı ihracat rakamlarının iyi olduğunun belirterek Irakta yeni sınır kapıları açılması için çalışma yapıldığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli konuşmasında;

"Irak'a yaptığımız genel ticarette ihracat da dahil olmak üzere bir azalma var ama iyi tarafını söyleyeyim, eylül ayı rakamları çok iyi geldi" diyen Bakan Canikli konuşmasını şöyle sürdürdü "Ticari partnerlerimizden bir tanesi Irak'tı. Irak'a yaptığımız genel ticarette ihracat da dahil olmak üzere bir azalma var ama iyi tarafını söyleyeyim, eylül ayı rakamları çok iyi geldi. Aylık 850 milyon lira civarında. En son eylül rakamları, Irak'a yaptığımız ihracat rakamını söylüyorum, 850 milyon lira civarında ve artış trendinde. O iyi bir gelişme. Tabii şimdi savaşın olduğu yerlerde ilk önce ticaret etkilenir, bu kaçınılmazdır. Bizi yakından ilgilendiriyor, etkiliyor, oraya ihracatımızın azalması kuşkusuz içeride ekonomiye mutlaka bir zarar veriyor. Onu telafi etmek için, ortadan kaldırmak için son aylarda ciddi çalışmalarımız söz konusuydu. Bunun onucu olarak da biraz önce ifade ettiğim gibi eylül rakamları iyi geldi. Irak için yeni sınır kapıları açmayı planlıyoruz. dedi.

Bakan Canikli, Irak ile yeni kapılar açmak için görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

06 Eki 2014 - 22:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.