Bakan Eroğlu Giresun’da 18 Tesisin Temelini Attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun’da düzenlenen merasimde18 adet tesisin temelini attı.

Bakan Eroğlu Giresun’da 18 Tesisin Temelini Attı
Bakan Eroğlu Giresun’da 18 Tesisin Temelini Attı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Giresun Valiliği Önünde gerçekleştirilen merasimde temeli atılan 18 tesisin toplam yatırım bedeli 165 milyon lirayı buluyor.

Giresun’a 23 Yatırım Müjdesi

Merasimde konuşan Bakan Eroğlu, Giresunlu vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun ifade ederek “Giresun’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Giresunlu hemşerilerime 23 yatırımın müjdesini veriyorum. Gölet, taşkın koruma tesisleri, bal ormanı, ormancılık çalışmaları ile 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 120 milyon lirayı buluyor. Giresun bu denli bir yatırımı daha önce hiç görmedi” diye konuştu.

Giresun’a Son 4 Yılda 576 Milyon Tl’lik 102 Müjde

Giresun’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “28 Şubat 2013 ve 06 Mart 2016 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Giresun’a toplam 456 milyon TL’lik 79 müjde vermiştim. Bugün ki 120 milyon lira yatırım bedeline sahip 23 müjde ile son 4 yılda Giresunlulara toplam 576 milyon TL’lik 102 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu

Protokol konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Vali Harun Sarıfakıoğulları, protokol üyeleri ile birlikte butonlara basarak 18 tesisin toplu olarak temelini attı.

Temeli Atılan Tesisler

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler baraj, gölet, taşkın koruma tesisleri, alt yapı tesisleri ile ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 165 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile

3,64 milyon metreküp su depolanacak, temeli atılan barajların ve göletlerin sulamaları tamamlandığında 6 bin 330 dekar zirai arazi suyla buluşacak. 3 ilçe, 8 mahalle, 9 köy ve 770 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Giresun’da ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.

Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Giresun’da düzenlediği merasimde 10 aileye gelir getirici tür,

9 aileye de Orköy sertifikası verildi.

Valilik Ziyareti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valilik önündeki merasimin ardından Vali Harun Sarıfakıoğlu’nu makamın ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Valilik ziyareti sırasında basın açıklaması da yapan Bakan Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bakan Eroğlu, Koordinasyon Toplantisina Başkanlık Yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valilik programı çerçevesinde son olarak Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına başkanlık etti. Toplantıya; Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, bakanlık merkez, bölge ve il teşkilatına bağlı bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ve icracı birim amirleri katıldı.

23 Eyl 2017 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.