Çotanak Arena Projesi Tamam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 350 yataklı Uygulama ve Araştırma Hastanesi ihalesinin önümüzdeki günlerde kamu ihale kurumuna gönderileceğini, Çotanak Arena'nın ise projesinin tamamlandığını, stadın UEFA standardında olacağını belirtti.

Çotanak Arena Projesi Tamam
Haber albümü için resme tıklayın

TOKİye devredilen Aksu SEKA arazisine ilk kazma vuruluyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, TOKİye devredilen Aksu SEKA arazisine ilk etapta 596 konut, 2 camii ve 2 alışveriş merkezi yapılacağını belirtti.

Proje kapsamında, SEKA arazisine 1750 konut, 350 yataklı Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 20 bin kişilik Çotanak Arena Stadı, Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, iki Camii ve iki Alışveriş Merkezi yapılacak.

Bakan Canikli, TOKİ tarafından SEKA arazisine yapılacak olan projenin Aksu bölgesini canlandıracağını söyledi.

Bakan Canikli, projenin ilk etabının 77 milyon liraya TOKİ tarafından ihale edildiğini açıkladı. Canikli, ilk etapta 596 konut, iki cami ve 2 alışveriş merkezi inşa edileceğini ifade etti. Canikli, proje kapsamında, SEKA arazisine 1750 konut, 350 yataklı Uygulama ve Araştırma Hastanesi, 20 bin kişilik Çotanak Arena Stadı, Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, iki Camii ve iki Alışveriş Merkezi yapılacağı kaydetti.

Projenin toplamda bir milyarın üzerinde devasa bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Canikli, Bu proje Aksu Mahallesine yapılıyor. Bu proje mahallenin geleceğini değiştirecek. Biz çek-çaklarla uğraşmıyoruz. Yapacağız, edeceğiz demiyoruz. Projenin bir kısmının ihalesi yapıldı, diğerleri de hızlı bir şekilde yapılıyor dedi.

14 May 2015 - 08:35 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.