Darbe Girişimi Alucra'da mı Başladı?

Alucra kırsalında 6 Temmuz günü düşen helikopterle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı.

Darbe Girişimi Alucra'da mı Başladı?
Haber albümü için resme tıklayın

Yeni Asır gazetesinin yazarı Zafer Şahin, darbe girişimi sonrası kaleme aldığı yazısında helikopter kazasının darbenin ilk adımı olduğunu iddia etti.

Darbenin ilk işareti Giresunda düşen helikopter sözleriyle yazısına başlayan Zafer Şahin, yazısına şöyle devam etti:

"FETÖcü ihanet şebekesinin 15 Temmuz darbe kalkışmasına destek veren rütbelilerin büyük bölümü Hava Kuvvetleri ve Jandarmadan. Bazılarının Böyle darbe mi olur diye küçümsemeye çalıştığı 15 Temmuz vakası, aslında her ayrıntısı önceden planlanmış bir ihanet operasyonu. FETÖnün darbe planlarını özellikle jandarma birlikleri üzerine kurguladığı ve hazırlıklara 15 Temmuzdan çok daha önce başladığına dair ciddi işaretler var. Bu işaretlerden biri bayramda Giresunda düşen-düşürülen S-70 Skorsky askeri helikopter. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yakın çalışma arkadaşları ve ailelerini taşıyan o helikopterin FETÖ tarafından düşürülmüş olma ihtimali çok yüksek. Neden mi? Çünkü düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan Tuğgeneral Mustafa Doğrunun komutasındaki Giresun, Rize, Ordu, Gümüşhane, Samsun ve Trabzonda hiçbir jandarma birliği darbe girişimine destek vermedi. Yani FETÖ, Tuğgeneral Doğrunun 15 Temmuzdaki darbe girişiminde kendi tarafında saf tutmayacağını biliyordu.

Onu ortadan kaldırmak ve yerine kendisine yakın bir komutan atamak için helikopteri düşürmüş olmaları ihtimal dahilinde. O helikopterde ölen ve yaralananların tamamı bir suikasta kurban gitti. Helikopterin düştüğünü İzmirde haber alan Başbakan Binali Yıldırımın yaptığı ilk açıklamanın satır aralarında, hükümetin de bu yönde bir şüphesi olduğunu görmek mümkün. Sanayi Bakanı Faruk Özlünün deyimiyle helikopter piyasasının Mercedesi olarak bilinen bu aracın sis yüzünden düşme ihtimali sıfıra yakın. Bu hengamede üzerine düşülür mü bilmem ama TBMMde son 30 yılda düşen helikopter ve savaş uçaklarıyla ilgili özel bir araştırma komisyonu kurulmasında fayda var. Dünyada bizim kadar askeri uçak ve helikopteri düşen başka bir ülke yok. Acaba neden? Bunların hepsi kullanım hatasından mı düşüyor? Türkiye bütçesinden tek bir F-16 satın almak için çıkan para 22 milyon dolar. Onu kullanacak pilotu yetiştirme maliyeti ise 3 milyon dolar. Düşen her uçak ve hayatını kaybeden her pilotla beraber bu ülkenin 25 milyon doları yok oluyor. Düşen uçak ve helikopterlerde şehit olan pilotların tamamının FETÖnün ordudan tasfiye etmek istediği vatan evlatları olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Bu ihanet çetesinin okyanus ötesindeki efendilerine yaranmak için işlemeyecekleri günah yoktur."

22 Tem 2016 - 01:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.