Dershanesiz İlçeden Hukuk Fakültesine

İlçemiz Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi her yıl gösterdiği başarı çıtasını bu yıl daha da yükselterek büyük bir gurur tablosuna imza attı.

Dershanesiz İlçeden Hukuk Fakültesine
Dershanesiz İlçeden Hukuk Fakültesine
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Bu yıl YGSye giren 27 öğrenciden tamamı bir yüksek öğretim programına yerleşecek puanı aldı.

LYSye giren 17 öğrenciden 13ü ise ülkemizin hatırı sayılır üniversitelerinde çok iyi bölümlere yerleşti.2 öğrenci ise fakülteye yerleşecek puanı almasına rağmen tercih yapmadı. Yani bu yıl LYSde 17 de 15 yerleştirme başarısı gösteren okulumuz %98 başarı oranı yakaladı. İlçede uzun yıllardır amaçlanan hukuk fakültesi özlemi de bu yıl gerçekleşti.

Halis Akmen Çok Programlı Lisesinden Büyük Başarı

Büyük şehirlerde tam öğretmen kadrosu gelişmiş imkanlarla ve dershane desteğiyle yakalanamayan başarı merkezden uzak, dershanesiz, eksik öğretmen kadrosuyla tabiri caizse el ücrada bir okulda yakalandı. Okul kendi imkanlarını kullanarak dershane ve öğretmen eksikliklerini kendi çabasıyla kamufle etti ve başarının her koşulda yakalanabileceğini gösterdi.

Okul Müdiresi Rabia AKMEN okulda son yıllarda sistemli hale gelen üniversite hazırlıklarının veriminin alındığını belirtti. Her yıl takviye hazırlık kursları, yarı yıl kampları, periyodik denemeler yapıldı. Öğrencilerin test, deneme, hazırlık kitabı ihtiyaçları karşılandı. Bu başarının sisteminli bir sürecin ürünü olduğunu belirterek bu öğrenciler üzerinde emeği olan bu süreçte okulumuzda çalışan, ayrılan, halen çalışmaya devam eden, aralarına yeni katılarak ilk heyecan ve enejilerini kendileriyle paylaşan tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek bunun bir ekip başarısı olduğunu yineledi. Yine okul müdiremiz uzun yıllardır ilçeden bir hukuk fakültesi çıkmadığını bunu bu yıl başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Hukuk dışında çok iyi üniversite ve bölümlere yerleşen bir çok öğrencilerinin olduğunu söyledi. Ortaöğretimi bitiren öğrencilere seslenerek başarıyı uzakta aramamalarını sırf ilçe dışına çıkmak adına yanlış tercihler yapmamalarını başarının istenildiği takdirde Alucrada ve okullarında yakalanacağını vurguladı.

25 Tem 2015 - 21:47 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.