Giresun Günlerine 2 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor

Bütün hazırlıkların titizlikle yapıldığı Yenikapı 10. Giresun Günleri için geri sayım ve heyecanı başladı.

Giresun Günlerine 2 Milyon Ziyaretçi Bekleniyor
Haber albümü için resme tıklayın

Giresun Federasyonunun yerel değerleri unutmamak ve bu değerleri kent kültürüne entegre etmek amacıyla, bir milyona yakın Giresunlunun yaşadığı İstanbul'da dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutup, memleketlerine olan hasretlerini gidermeyi hedefleyerek 10 yıldır Feshanede düzenlediği "Giresun Günleri" 20-21-22-23 Ekim tarihlerinde ilk defa Yenikapı etkinlik alanında yapılacak ve Giresun rüzgarı esecek.

Giresun Günlerine 2 Milyon Ziyaretçi

Giresuna özgün kültürel özelliklerini ön planda tutularak hazırlanan konsepti ile Yenikapı Giresun günlerine 4 günde 2 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Türkiye ilk defa yöresel anlamda etkinlik düzenleyerek farkındalıkları ile adından her daim söz ettiren Giresun Federasyonu 10. Giresun Tanıtım Günleri için Dev Yenikapı etkinlik alanında Giresuna özgün konsept hazırlığı ve ilginç stand hazırlıkları yapıyor.

"Giresun Gabuğunu Gırdı" sloganı ile Yenikapı Giresun tanıtım günlerinde; toplam kullanım alanı: 65.000 metrekare, 176 adet 3*3 boyutunda ticari stand, 34 adet 5*5 boyutunda ticari stand, 500 metre karelik panel ve sergi çadırı, 2.200 araç kapasitesi ile otopark, iki adet büyük çadır 3.500 metrekare dev çadır içinde ticari alan, 3.600 metrekare dev çadır içinde sosyal ve kültürel alan, Giresundaymış hissi verilerek kurulacak dolgu takas ahşap Giresun Evi, 400 metrekare kapalı sosyal alan, mescit, çocuk oyun alanları 15 Temmuz şehitlik bölümü, ve köşesi, 3 adet LED ekran, toplam 103 tane görevli personel ile ücretli olan WC ve otopark hizmetleri ve çadırın dışındaki dış mekanlarda kemençe ve davul zurna eşliğinde 4 gün oynanacak horonların yanı sıra yöresel ürünlerin sergileneceği standlar, yerel sanatçıların konser vereceği alanlar, Giresun kültürel ve tarihsel zenginliklerini tanıtan broşür ve kitapçıklar ve Giresun yemeklerinin olacağı yemek ikramları bölümünde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Ulaşımın Marmaray, metro ve otobüsler ile sağlanacağı Yenikapı Giresun Günleri, 4 gün boyunca Giresunlular ile İstanbul halkının ilgisine maruz kalacağı ve 2 milyon civarında ziyaretçinin gelmesinin beklendiği belirtiliyor.

Haber: Sadi Toygar

28 Eyl 2016 - 03:29 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.