Giresun'da Dev Dalgalar Korkuttu

Giresun il merkezinde dün gece yarısından sonra başlayan ve sabah saatlerinde de yer yer etkili olan fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar Karadeniz Sahil yolunu sular altında bıraktı.

Giresun'da Dev Dalgalar Korkuttu
Giresun'da Dev Dalgalar Korkuttu
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Sabah saat: 08:30-09:00 saatlerinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle oluşan dalgalar; Karadeniz Sahil Yolunun Giresun şehir içi geçişi Liman kavşağından, Keşap Durağı ve Emniyet Müdürlüğü önüne kadar olan bölümde yaklaşık 1 kmlik alan sular altında kalırken, yoğun su kitlesi nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu, Ordu ve Trabzon istikametlerine her iki yöne yaklaşık 1,5 saat süreyle trafik ekiplerinin koordinesinde yol trafiğe kapatıldı.

Dalgaların etkisini kaybetmesi ve suların çekilmesiyle; Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Karayolları, İl Özel İdaresi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinin çalışmaları neticesi Karadeniz Sahil yolu saat 11.00de her iki yöne kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Yol üzerinde park halinde bulunan birçok araç yola vuran dalgalardan etkilenirken, Emniyet Müdürlüğü binası ile Askerlik Şubesi binasını da su bastı. Birçok araç kapanan Karadeniz Sahil Yolu nedeniyle yolda mahsur kalarak, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Ulaşım; Giresun şehir içinden sağlandı.

Şiddetli dalgaların etkisini sürdürdüğü ilimizde, balıkçılar da fırtına nedeniyle denize açılamadı.

Yaşanan deniz taşkını sonucu yapılan hasar tespit çalışmasında; Polis Merkezi Amirliğine 7 adet araç sürücüsü araçlarının hasar görmesi nedeni ile müracaatta bulunurken, ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalarda 11 aracın daha hasar gördüğü fakat araç sahiplerinin kasko şirketleri ile görüşerek araçlarını fotoğraflayarak çekici marifeti ile çektirdikleri tespit edildi.

Ayrıca vatandaşlarımıza ait 3 Daire, 3 Depo,4 işyeri ve 3 Kazan dairesi ile dalgaların etkili olduğu mevkide bulunan ağaçlar demir korkuluklar, kaldırım taşları ve banketlerde de büyük çaplı hasar meydana geldiği belirlendi. Oluşan dalgalar nedeniyle sahil kenarında bulunan bazı eğlence merkezleri ve kafeleri tahrip olarak, dalgaların etkisiyle oluşan su baskınlarına maruz kaldığı tespit edildi.

Bahse konu olay ile ilgili hastaneler ve sağlık kuruluşları ile kurulan iletişim sonucunda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı anlaşıldı.

24 Eyl 2014 - 22:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.