Görele Belediyesi Üretim Peşinde Alucra Belediyesi Kayıplarda

Görele Belediyesi uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü asfalt üretim tesisinin kuruluş faaliyetlerine başladı.

Kendi ürettiği sıcak asfaltı kullanarak daha modern yollar ve daha sorunsuz şehir trafiği kurmak isteyen Görele Belediyesi, yakında kendi asfaltını kendi üreterek asfalt sıkıntısını ortadan kaldıracak.

Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, ilçeye bağlı Ünlüce mahallesine kurulan asfalt üretim makinelerini yerinde inceledi.

İlçeye en yakın asfalt pilentinin 72 kilometre mesafede bulunan Giresun Dereli Devlet Karayolu üzerinde olduğunu belirten Başkan Melikoğlu, ”Belediye olarak Görele’de bir ilki başardık. Asfalt Üretme tesisimizi kuruyoruz. Belediyemizin ihtiyacı olan sıcak asfaltımızı kendimiz üreteceğiz. Giresun İl Özel İdaresi ile imzalanan protokol gereği mahalle yollarında çalışma yapılacak. Protokol gereği 196 Ton sıcak asfalt dökülecek. 10 bin metre satıh, kaplama yapılacak. Ayrıca çevre köylerin ve çevre ilçelerinde sıcak asfalt ihtiyaçları karşılanacak. İlk etapta Tirebolu, Görele, Eynesil ve Çanakçı ilçelerinin ihtiyaçları karşılanacak. Ancak, diğer ilçelerde yapılacak olan protokolle Kaymakamlıklara, belediyelere ve özel halka da asfalt verilecek” dedi.

Giresun Özel İdaresiyle yapılan protokol gereği biri sıcak diğeri satıh kaplama olmak üzere 196 Ton asfalt dökülecek. Tesis, 2011 yılında üretime geçecek.

Haber: Bekir Öztürk / Yeni Tirebolu

Alucra Belediyesi İlçeye Hizmet Yatırımında Sessizliğini Koruyor

2009 Mart seçimlerinde iktidar partisine geçen Alucra Belediyesi seçimlerden bu güne kadar yatırımdaki sessizliğini korumaya devam etmekte. Gözle görülür ciddi bir çalışma gösteremeyen Belediye Başkanı maddi imkanların yetersizliklerinde yakınsa da Alucra halkı hizmet noktasında Alucranın çok geride kaldığını iletiyor. İlçe esnaflarından sitemize gelen mailde şu cümle dikkatlerimizi çekti sizinle paylaşıyoruz.

"Çevre ilçelerimizinde tıpkı Alucra gibi nüfus orantılı olarak geliri düşmüştür ama bu ilçelerin Belediye Başkanları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri yılmayıp ilçenin ileri gelenlerinden destek alarak, onları ilçeye yatırıma teşvik ederek çalışmalar yapmaktadır. Mesala en basitinden Alucra da bir hamam bile yok! Bakın Şiran'a daha dün köy diyorduk ama Şehirleşmede Alucra köy oldu onlar modern bir şehir görünümü aldı. Belediye hamam yapamıyorsa özel teşebbüsleri teşvik ettirip yaptırabilir tıpkı Şiran modeli gibi. Birde Şebinkarahisara bakalım. Geçenlerde sitenizde gördüm bir sürü açılış yapılıyor, hatta bizim Belediye başkanı da orada. Alucranın borcu varda onların yok mu? Onlar nasıl yaptı otogarı? 21 yüzyıldayız hala ilçenin tek işlek caddesinin ortasından otobüslere yolcu bindiriyoruz. Bu seçimde millet boşuna seçmedi bu başkanı, en nihayetinde iktidar partisinin başkanı olsun denildi yeterki hizmet gelsin denildi. Eski başkandaki gibi de değil meclis üyeleri de iktidar partisinin hatta il genel meclis üyeleri de. Yani bahane yok! Biz Alucra esnafı olarak hizmet bekliyoruz, sokakları süpür, çalışanın maaşını ver dosyalara imza at bunları herkes yapar artık Alucralılar hizmet bekliyor. Nurettin Canikli gibi bir gücü değerlendiremezlerse bundan sonraki yıllarda bu ilçeye yatırım almak imkansızlaşır."

İlçe esnaflarından gelen mailler bu şekilde. Görele Belediye Başkanının çalışmalarını görünce ilçemizde neden olmasın diyesimiz geliyor, umarım ilçemizdeki yetkililerde çalışmalarına hız verir.

20 Eki 2010 - 22:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.