Grup Pena Her Perşembe Irmak Park'ta

Grup Pena isimli canlı müzik grubu Alucra'da kuruldu.

Grup Pena Her Perşembe Irmak Park'ta
Grup Pena Her Perşembe Irmak Park'ta
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Grup Pena Her Perşembe Irmak Park'ta

Grup Pena Alucra Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sefa Eyyüp Çiçek, Müzik Öğretmenleri Ercan Konakçı ve Ferdi Avcı, üniversite öğrencileri Melih Maraş, Cengiz Yeşil ve Yusuf Serkan Ceylan'ın girişimleriyle kuruldu.

Cuma günleri Alucra Irmak Park'ta dinleyicileriyle buluşan Grup Pena farklı müzik tarzlarıyla ve enstrümanlarla bir sentez yapıp Alucra'da alışılmışın dışında bir kültür oluşturmayı amaçlıyor.

Grup Pena hakkında "grubun amacı Alucra'da sosyal yaşam anlamında farklı bir alternatifi Alucra'da yaşayan insanlara sunabilmek" olduğunu söyleyen müzik öğretmeni Ercan Konakçı beklentilerini şu şekilde dile getirdi.

"Bizler kaliteli ve seyir zevki yüksek bir etkinliği Alucra insanına sunabilmek adına ekipçe çok fazla çalışıyoruz ve beklentileri karşılamak adına her isteği muhakkak değerlendiriyoruz. Örneğin hafta sonu için Cuma günleri Alucra dışına çıkan dinleyiciler için programı bundan böyle Perşembe günleri yapmaya karar verdik.

Ancak yaptığımız programlarda üniversite öğrencilerinin ilgisinin olduğunu, Alucralı hemşehrilerimizin çok katılmadığını gördük. Her şeyden önce bu tarz etkinliklere sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Komşu ilçelerden bizi dinlemeye gelenler olmasına rağmen Alucra'dan aynı ilgiyi göremiyoruz. Yaptığımız iş ne kadar katılım olursa o kadar renklenecek ve zenginleşecek bir iş dolayısıyla Perşembe günleri bizleri yalnız bırakmayacaklarını umuyoruz. Alucra'daki cenazeler ve Giresun Şehidimizden dolayı ara verdiğimiz programımıza 13 Nisan Perşembe günü devam edeceğiz" dedi.

12 Nis 2017 - 18:54 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.