İlçemize Müjde! Kadın Doğum ve Çocuk Doktoru Geliyor

Sağlık Bakanlığınca yapılacak olan 79. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Alucra’ya Kadın Doğum Uzmanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı atamasının yapılacağı bildirildi.

İlçemize Müjde! Kadın Doğum ve Çocuk Doktoru Geliyor
Haber albümü için resme tıklayın

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Alucra Devlet Hastanesi yetkililerinden şu ifadeleri öğrendik;

“İlçemizin en büyük eksikliklerinden olan Çocuk Hastalıkları doktoru için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. Çok uzun süredir Alucra Devlet Hastanesi yönetimi olarak emek verdiğimiz Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Kadın Doğum Uzmanı doktorlarımızın zorunlu hizmet kadroları 79. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonrası yapılarak ilçemize atamaları gerçekleşecektir.

En az 10 yıldır ilçemize atanamayan, sadece ilçemizde değil Kelkit Vadisi bölgesinde de çok büyük önem arz eden Kadın Doğum Uzmanı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı için hastane yönetimi olarak başlattığımız seferberliğe ilçemizin siyasilerinde büyük ve özverili katkılarıyla Alucra'da 28 Şubat tarihinde yapılacak 79. DHY ataması sonrası 1 tane Kadın Doğum Uzmanı, 1 tane Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 tane Aile Hekimi Uzmanı, 1 tane Prastisyen hekim atama olacaktır.

Bir aksilik olmadığı takdirde mart ayı içerisinde uzman doktorlarımız Alucra Devlet Hastanesinde görevlerine başlayacaktır. Uzman doktorlarla ilgili isteklerimiz Genel Cerrahi Uzmanı ve Anestezi Uzmanı gelene kadar aynı kararlılıkla devam edecektir.

Atamaların gerçekleşmesinde büyük pay sahibi olan sayın Bakanımız Nurettin Canikli'ye, İl Sağlık Müdürlüğümüze, ilçemizin siyasilerine teşekkür ederiz. Alucra i lçe halkımıza daha iyi, daha kaliteli bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmek için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi bilmelerini istiyoruz" dedi.

20 Şub 2018 - 19:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.