İyi Dersler Şoför Amca

Alucra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde "İyi Dersler Şoför Amca" eğitimleri gerçekleştirildi.

İyi Dersler Şoför Amca
İyi Dersler Şoför Amca
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri işbirliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesi kapsamında, Alucra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerine eğitim verildi.

İyi Dersler Şoför Amca projesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Proje her yıl belirlenen pilot illerde üç yıldan bu yana yürütülmektedir. Proje kapsamında geçtiğimiz üç senede toplam 28 bin servis şoförüne eğitimler verildi. Proje, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Çanakkale, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat ve bu illerin tüm ilçelerinde uygulanmaktadır.

Proje uygulamaları, 6-10 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da 5 gün süresince gerçekleştirilen ve pilot illerin İl Millî Eğitim Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları personelinin katıldığı formatör eğitim semineriyle başladı. Formatörler kanalıyla 27 Kasım-8 Aralık 2017 tarihleri arasında illerinin bütün ilçelerinden belirlenen toplam 302 eğitimciye eğitim verilmiştir.

Projenin bu aşamasında, proje illerinin ilçelerinde görevli İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü mensubu eğitimciler, kendi ilçelerindeki tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik eğitim verecekler. Böylelikle, proje kapsamında 2017-2018 döneminde yaklaşık 20.000 bin servis şoförüne daha eğitimler verilmesi planlanmaktadır.

Bu kapsamda, Alucra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mehmet Akif Ersoy Yatılı Bölge Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime 28 servis şoförü katıldı. Eğitimde açılış konuşmaların ardından, trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularına değinilirken, doğru bilinen yanlışlar üzerinde özellikle duruldu. Toplantıya katılan servis şoförlerine katılım belgeleri verildi.

İyi Dersler Şoför Amca Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilmiştir. İyi Dersler Şoför Amca projesinin amacı, taşımalı eğitim sisteminde öğrenci taşımacılığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir.

Projenin ana hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförleridir. Bunun yanında, belirlenen illerde, formatörler aracılığıyla ilkokul öğrencilerine eğitimler verilmesi verilmekte ve bir de ödüllü afiş yarışması düzenlenmektedir. Ayrıca, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve şoförlere yönelik iletişim çalışmalarıyla trafik güvenliği konusunda farkındalığı geliştirmek ve yol güvenliğini gündemde tutmak amaçlanmaktadır.

22 Ara 2017 - 22:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.