Kızıl Geyikler Fotokapana Yakalandı

Alucra'da kızıl geyikler fotokapana yakalandı.

Kızıl Geyikler Fotokapana Yakalandı
Haber albümü için resme tıklayın

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2014-2015 yıllarında Alucra kırsalına bırakılan "Kızıl Geyikler" uzun zaman sonra fotokapan ile görüntülendi.

Görüntülenen kızıl geyiklerin erkek bireylerin yeni boynuzlarını çıkardığı, dişi bireylerinin de hamile olduğu da görüntülere yansıdı.

Diğer taraftan, Giresun kırsalında bulunan fotokapanlara bir çok hayvanda takılmaya devam ediyor. Mayıs ve Haziran ayı içerisinde gelen görüntülerde, meraklı ayı, yorgun ve susamış kurt, yiyecek arayan tavşan gibi hayvanlar görüldü.

Yeryüzü üzerinde yaşayan en büyük geyik türlerinden ve Türkiye´nin en büyük kara memelisinden biri olan Kızıl Geyik (Cervus elaphus)´lerin sayısı Giresun´da artmaya başladı. Daha önce 2013 yılı içerisinde “Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Projesi” kapsamında doğaya salınan/yerleştirilen Kızıl Geyikler, Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle doğal yaşam alanından ve İstanbul Belgrad Ormanında bulunan Geyik Üretme İstasyonu´ndan Alucra´ya getirilmişti.

20 Haz 2017 - 01:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.