Kızıl Geyikler Köye İndi

2013 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi Doğal Yaşama Alanı’ndan Alucra Ormanlarına nakil edilen Kızıl Geyikler, ilçemizdeki doğal yaşama renk katıyor.

Kızıl Geyikler Köye İndi
Kızıl Geyikler Köye İndi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Doludere Köyü kırsalına bırakılan 6 adet kızıl geyik, bugün köylüler tarafından görüntülendi. Daha önce Suyurdu köyünde Moran deresinde görüntülenen geyikler uzun bir süredir vatandaşlar tarafından da görülmemişti. Alucra'da doğanın güzel hayvanlarından geyikler köy'lere kadar indi.

Ali Taşkıran isimli şahıs tarafından Doludere köyünde yayılırken görüntülenen hayvanlar, köy civarında olması köy halkı tarafından da sevinçle karşılandı.

Anadolu'ya has özellikler taşıyan Kızıl Geyik, Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunmamakla birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde de pek rastlanılan bir tür değil. Bu bakımdan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce başlatılan bir çalışmayla Alucra'ya getirilen bu tür, bir "ilk" olma özelliği de taşımakta.

08 Kas 2015 - 04:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.