Medya Fm'de Alucra'nın Sesi

Hemşehrimiz Ahmet Çakmak, radyoda yöremiz müziğini geniş kitlelere ulaştırıyor.

Alucra Çakrak Köyü'nden hemşehrimiz Ahmet Çakmak, Türkiye'nin en önemli halk müziği radyolarından Medya FM'deki programlarını başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Programlarında hemşehrilerinin isteklerine her zaman öncelik veren Ahmet Çakmak'ı daha yakından tanımak ve Alucralı'lara tanıtmak istedik.

"1981, İstanbul doğumluyum ama aslen Alucra Çakrak köyündenim. Alucra Vakfı Mütevelli Heyeti üyesiyim. Karadeniz Eğitim, Kültür, Sanat ve Dayanışma Dernekleri Birliği Eyüp Şubesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanıyım. Önceki senelerde Radyo 2000 ve Radyo Dolunay'da çalıştım. Yaklaşık 2.5 yıldırda Medya FM'deyim. Medya FM olarak Türkiye'nin yedi bölgesinden Türk Halk Müziği eserlerine yayınlarımızda yer vermekteyiz. Ben de programlarımda her bölgeden eserlere yer vermeye gayret ediyorum. Türkiye'nin tamamına hitap ettiğimiz için her kesimden dinleyicimiz var. Türkiye genelinde Türk Halk Müziği dalında birinci, genelde de 16. sıradayız. Bu da ödülümüz olsa gerek. Geçen günlerde programıma bir Alucralı hemşehrimiz mesaj göndermişti, istek yaptığı isimlere ve bazı Alucralı dostlarla birlikte Alucra Vakfı Başkanımız Necdet Bekçi'ye selam gönderdim. Madem Alucralı dinleyicilerimiz bizleri dinlemekte o zaman güzel bir Alucra türküsü dinleyelim diyerek güzel bir türkü paylaştım. Sonrasında Alucralı dinleyicilerimiz coştu ve bayağı mesaj göndermişlerdi. Gerçi çoğunun benim Alucralı olduğumdan bile haberleri yok.

Sadece Alucra'dan değil genelde kim olursa olsun mesaj geldiğinde mutlu oluyorum. Mesaj gelmesi dinlendiğim değil değer verildiğim anlamındadır. Benim için mesajların önemi çoktur.

Haftaiçi büro makinaları alanında faaliyet gösteren firmamızda çalışıyorum. Haftasonları da radyo programlarıma devam ediyorum. Yoğunluktan 10 yıldır memlekete gidemiyorum. Kısmet olursa bu sene gideceğim. Alucra Vakfı'nın başarılı faaliyetlerine de mümkün olduğunca iştirak etmeye çalışıyorum. Tüm hemşehrilerime selamlarımı yolluyorum. Medya FM'de 93.9 frekansında her cumartesi ve pazar günü saat 18:00 ile 20:00 arasında yayındayım. İmkanı olan tüm hemşehrilerimi yayın saatimde bekliyorum. Medyafm.com.tr adresinden veya uydu aracılığıyla radyomuzu tüm dünyadan da dinleyebilirsiniz."

Alucra Vakfı

13 Nis 2011 - 17:03 - Kültür & Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.