Milletvekili Canikli Albayrak İddialarını Yanıtladı

Geçen hafta burada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, bütçe görüşmeleri sırasında AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye yönelttiği bazı sorulara yer vermiştik. Genç, "Başbakan'ın yakını olduğu bilinen Güneş Albayrak Ticaret ve Turizm Anonim Şirketi'nin İstanbul Halk Bankası Şubesi'nden İSKİ alacakları karşılığında kredi açılmasının uygun görülmediği doğru mudur?

Bunun üzerine aynı firmaya Ankara kurumsal şubeden kredi açıldığı ve bu krediyi açan müdürün, Selahattin Süleymanoğlu'nun genel müdür yardımcılığına terfi ettirildiği doğru mudur? Terfi ettirilen bu şahsın AKP Milletvekili Nurettin Canikli'nin yeğeni olduğu doğru mudur?.. Canikli'nin geçmişte Albayrak Grubu'nda mali işler müdürü olarak çalıştığı doğru mudur? Nurettin Bey, senin memleketinde kaç tane ihale alınıyor" sorularını yöneltmişti. Canikli'nin de o sorulara yanıt vermediğini belirtmiştik. Canikli, kürsüden "zaman yetersiz" olduğu gerekçesiyle genel kurulda veremediği yanıtları köşemize iletti:

"Bahsi geçen kişi akrabamdır. Rahmetli babam, Selahattin Süleymanoğlu'nun annesinin dayısıdır. Bu kişinin genel müdür yardımcılığı ya da başka bir göreve gelmesinde hiçbir aracılığım ve dahlim söz konusu değildir. Güneş Albayrak isimli firmaca Halk Bankası'ndan kredi kullanılıp kullanılmadığı, kredi talebinin kabul edilip edilmediği konularında en ufak bir bilgiye sahip değilim. Geçmişte Albayraklar Grubu'nda 'mali işler müdürü' olarak görev yapmadım. Benim seçim bölgem Giresun'da kaç tane ihale yapıldığını, kimlerin aldığını bilmiyorum."

Türey Köse, Ayşe Sayın, Erdem Gül / Cumhuriyet

12 Oca 2011 - 16:30 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.