Mustafa Kemal Gibi Yaşa

Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Sarı, "Mustafa Kemal gibi yaşamak gerekiyor, O'nu anlamak; O'nu yaşamak; O'nu anlarken yaşamak en büyük dileğimizdir" dedi.

Mustafa Kemal Gibi Yaşa
Mustafa Kemal Gibi Yaşa
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Sarı, "Mustafa Kemal gibi yaşamak gerekiyor, O'nu anlamak; O'nu yaşamak; O'nu anlarken yaşamak en büyük dileğimizdir" dedi.

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu'nda 10 Kasım Atatürk'ü anma programında konuşma yapan Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Sarı salondakilere duygulu anlar yaşattı. Atatürk'ün hayatından kesitler sunan Sarı, "Bir baloda Cumhuriyet'in kurulma aşamasında İngiliz olduğu söylenen kişi Mustafa Kemal'e çok sert bir şekilde bakmaktadır. Bakışlar Ata'yı çok rahatsız eder ve yaverini çağırır.

''Sorun bakalım neden bu şekilde bakıyor?'' der.

Yaver gidip sormuş ve geri gelmiştir.Geri geldiğinde Ata'ya ''Çanakkale'de babasını öldürmüşsünüz!'' der. Mustafa Kemal Atatürk yavere çok net bir şekilde bakar ve şunu söyler ''Sorun bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?

"İşte Mustafa Kemal Atatürk dendiğinde zaman akıllara her şeyiyle bir bütün gelir, "Mustafa Kemal'ce yaşamak gerekir" diyerek Atatürk'ün olaylara bakış açısını gözler önüne serdi. Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen anma programına Belediye Başkan Vekili Hayrettin Ayrılmaz, akademik kadro ve öğrencilerin katılımı ve saygı duruşu ile başlandı.

Sunuculuğunu ikinci sınıf öğrencilerinin yaptığı programda Galip Taş ve Umutcan Kolukısa Atatürk konulu şiiri okudu.

Ceylan Yeşildağ "Başka Bir Atatürk" adlı konuşması ile devam eden anma programında "yemen türküsü" ve" bir fırtına tuttu" bizi türküsü yine öğrenciler tarafından seslendirildi.

Program İsmet İnönü ve Mustafa Kemal'in karşılıklı şu konuşması ile sona erdi:

İsmet İnönü: ''Dünyanın en zor işi nedir paşam?''

Mustafa Kemal Atatürk: ''Türk Milleti'ni ayağa kaldırmaktır.'', ''Peki bundan daha zor bir şey var mı?'' diye sor.

İsmet İnönü: ''Var mı Paşam?''

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ''Harekete geçince bu milleti durdurmak.''

22 Kas 2014 - 01:43 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.