Ordu Alucralılar Derneğinden Halep'e Yardım

HALEP'de zulme ve vahşete maruz kalan ve 6 yıldır insanlığı utandıran bu duruma Türk milleti olarak seyirci kalmadık.

Ordu Alucralılar Derneğinden Halep'e Yardım
Ordu Alucralılar Derneğinden Halep'e Yardım
+6
Haber albümü için resme tıklayın

HALEP'de insanlığın yanında binlerce yıllık kadim medeniyetin eserleri de katledildi. Bu katliamların müsebbibi olan Hristiyan ve Yahudi dünyası tüm silahlarını İslam coğrafyalarında test ediyor.

Sınırlarımız ayrı olsa da ortak inancın, ortak kültürün ve aynı coğrafyanın insanlarıyız. Maalesef masum insanlar ve çocuklar öldürülüyor, aileler parçalanıyor, insanlık katlediliyor.

"HALEP'te insanlık ölmesin" ve "HALEP'e Seyirci Kalma" adı altında ülke genelinde yapılan yardım kervanına Ordu Alucralılar Derneği'de katıldı.

Bu nedenle OBB, İHH VE STK' lar yardım kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya destek veren Alucralı hemşehrilerimiz adına Ordu Alucralılar Dernek Başkanı Abdullah ERGÜN konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları iletti:

"Ordu Alucralılar Derneği olarak yaptığımız yardım çağrısına hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Kısa zamanda bir kamyon giyecek ve gıdanın yanında nakit para yardımı da yapıldı. Yardımlar OBB ve İHH aracılığıyla HALEP'e gönderildi. Emeği geçen hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Allah islam coğrafyasında bir daha böyle acılar göstermesin" dedi.

Yapılan törenin ardından yardım tırı dualarla uğurlandı. Törene; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, OBB Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Alucralılar Dernek Başkanı Abdullah Ergün ile vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Temel Demiröz/Ordu

23 Şub 2017 - 00:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.