Ordu-Giresun Havalimanına DVOR Cihazı Kuruldu

Ordu-Giresun Havalimanına olumsuz hava koşullarında çevredeki arazi koşullarını gösteren DVOR cihazı kurularak faaliyete geçti.

Ordu-Giresun Havalimanına DVOR Cihazı Kuruldu
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk ve tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanına olumsuz hava koşullarında çevredeki arazi koşullarını gösteren DVOR cihazı kurularak faaliyete geçti.

22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanında eksikliği hissedilen DVOR sisteminin inşası nihayet tamamlandı. Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşanan ve uçakların daha çok Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarına yönlendirildiği Ordu-Giresun Havalimanında bu tür sıkıntıların bir daha yaşanmaması bekleniyor.

DVOR CihazıKonuyla ilgili bilgi veren AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, büyük eksikliğini hissedilen DVOR cihazının monte işlemlerinin tamamlandığını, gerekli testlerin yapıldığını ve şu anda faal bir şekilde çalıştığını kaydederek, Ordu ve Giresun’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özellikle havanın kapalı ve sisli olduğu günlerde sefer iptalleri yaşandığını ve uçakların daha çok Çarşamba ve Trabzon Havalimanlarına yönlendirildiğini vurgulayan Çanak, şöyle konuştu:

"Ordu-Giresun Havalimanında bulutlu hava, görüşün kısıtlı olduğu sisli, yağmurlu ve karlı havalarda güvenli yaklaşma ve iniş imkanı sağlayan ILS (Aletli İniş Sistemi) vardı. Ancak pilotların sisli ve olumsuz hava koşullarında havalimanının etrafındaki arazi koşullarını gösteren bir DVOR cihazı eksikliği hissediliyordu. Çünkü pilot, arazi koşulları sebebiyle inişi yüzde 1 riskli bulsa bile başka bir havalimanına yönelmeyi uygun görüyordu. İnşallah bu sorunu da DVOR cihazı sayesinde atlatmış olacağız. Bu cihazın havalimanımıza kurulmasına emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz."

Oktay Çanak, havalimanının uluslararası özelliğe sahip bulunduğu gibi gümrük kapısı da olduğunu anımsatarak, "Bu cihaz ile bundan sonra sefer iptalleri ve başka bir havaalanına yönlendirme sayısı asgariye düşecektir. Böylelikle mağdur olan vatandaşlarımızın da sayısı en aza inmiş olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

27 Eyl 2017 - 18:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.