OSMAN ÖDEN: "YAPILAMAYANLARI YAPTIK"

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Öden, 2010 yılında vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet sunma çabası içinde olacaklarını söyledi.

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, önceki yıllarda olduğu gibi 2010 yılında da vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet sunma gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Giresun Gazeteciler Derneğince (GGD) düzenlenen ''Çarşamba Söyleşileri'' programına konuşmacı olarak katılan Öden, 2010 yılının ilk iki ayı içerisinde adil bir şekilde hazırlanan il bütçesinin tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildiğini belirtti.

Yaşanan doğal afetlerin il genelinde birçok hasara yol açtığını ifade eden Öden, ''Afetlerin neden olduğu yıkımların düzeltilmesi için ilimize gelen 10 milyon liralık ödenek ile Mart ayı sonu itibariyle çalışmalarımız hız kazanacaktır'' dedi.

50 YILDA YAPILAMAYANLARI YAPTIK

Yıl içerisinde yapılacak çalışmaların plan ve projelerinin hazır olduğunu anlatan Öden, şöyle devam etti:

''2005 yılından beri devam eden KÖYDES çalışmaları ile ilimizde 50 yılda yapılamayan işler yaptık. KÖYDES'ten alınan yardımlar sıralamasında ilimiz onuncu sırada yer alıyor. 2005 ve 2009 yılları arasında KÖYDES çalışmaları kapsamında ilimize yaklaşık 150 milyon lira para geldi. Son gelen 2 milyon 500 bin lira ihtiyaca göre ilçelere dağıtıldı. Başbakanımız Karadeniz Bölgesi'ni çok önemsiyor. Yaşanan son afetlerle ilgili bir ödenek daha gelecek. Biz de İl Genel Meclisi olarak 2010 yılında da hizmetlerimizi en hızlı ve kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.''

Öden, il genelinde eğitimden spora, kültür sanattan makine parkının yenilenmesine kadar birçok alanda hizmet ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini kaydederek,

''Eğitim alanında merkez ilçe hariç, derslik sorunu bırakmadık. Yıl içerisinde yapılacak çalışmalarla il genelinde birçok okulun eksiklikleri giderilecek. Spor alanında başta Giresunspor olmak üzere bütün sporculara elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde kültür sitesini ihaleye vererek ilimize yakışır şık bir salon yaptıracağız. Makine parkı yenileme çalışmalarımız da tüm hızıyla devam etmekte. İlçelerin ihtiyacı olan maki-nelerin alımına başlandı'' diye konuştu.

Giresungundem

11 Şub 2010 - 21:24 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.