Sahte Plakayı Önleyen Mühürler Dağıtıldı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Giresun’a gelerek yeni plaka mühürlerinin teslim törenini gerçekleştirdi.

Sahte Plakayı Önleyen Mühürler Dağıtıldı
Sahte Plakayı Önleyen Mühürler Dağıtıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin toplantı salonunda yapılan teslim törenine Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’ın da katıldı.

Araçların kimliği niteliğinde olan plakaların yasal düzenlemeler içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil Şube’nin plaka basma yetkisini TŞOF’a verildiğini belirten Apaydın, "Daha önce pilot bölge olarak belirlenen büyükşehirlerin ardından diğer illerde de dağıtılmaya başlanmıştır. Yasa ve yasal düzenlemeler içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi ve dolayısıyla İçişleri Bakanlığı plaka basma yetkisini Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na vermiştir. Bizler bu görevi il ve ilçelerdeki odalarımızla paylaşıyoruz. Plakanın toplam ithalatını yapıyoruz. Kayıt ve tescil olacak araçlara da odamız tarafından iletiliyor. Hiçbir odaya nasip olmayan, meslek kuruluşuna nasip olmayan, mesleğinin dışında bir işi de Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve ona bağlı odalar olarak yapıyoruz" dedi.

Darphanede Mühür Bastırdık

Merdiven altı plakalara mühür basıldığını dile getiren Apaydın, "Sadece odanın bastığı mührü yeterli gördüler. Biz yolumuzdan sapmadık ama yolumuza dışarıdan girenler oldu. Merdiven altı plakalara mühürler basıldı. Bu kişilere KHK’lar ile ağır cezalar getirildi. Biz de plakalara basılan bu mühürleri tek tip hale getirebilmek adına bir çalışma yaptık. Darphanede mühür bastırdık. Türkiye’de 500’ün üzerinde odamız plaka basıyor. Öncelikle biz 81 ilin 30 büyük iline ön plana aldık ve bunların mühürlerini bastırdık. Gidemediğimiz yerlere de gönderdik. Bugünden itibaren plakalarımız da yeni mühürler olacak. Eski mühürler geçersizdir" ifadelerini kullandı.

Mührü Aybar Teslim Aldı

Alucra Şoförler odası başkanı Suat Aybar, Alucra'da trafik tescil bürosunun açılmasında çok büyük bir gayret göstermiş, ilçemizde geçtiğimiz yıllar plaka verilmeye başlanmıştı.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkanı Fevzi Apaydın’dan Alucra Odasını beraat mührünü ilçe başkanı Suat Aybar teslim aldı. Yöremizdeki 34 odadan sadece 5 tanesinde plaka veriliyor bunlardan bir tanesi de Alucra'dır. Değerli başkan Suat Aybar'a Alucramıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz.

25 Kas 2017 - 05:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.