Şehidimiz Teğmen Furkan Yayla Ebediyete Uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekâtının 173. gününde Suriye'de şehit düşen Teğmen Furkan Yayla, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimiz Teğmen Furkan Yayla Ebediyete Uğurlandı
Şehidimiz Teğmen Furkan Yayla Ebediyete Uğurlandı
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’de icra edilmekte olan ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında yürütülen operasyonlar sırasında, El Bab bölgesinde 12 Şubat Pazar sabahı terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit düşen, Şehit Teğmen Furkan Yayla’nın ay yıldızlı Türk Bayrağına sarılı naaşı, dün akşam saatlerinde Ordu-Giresun havalimanında törenle karşılandıktan sonra Görele ilçesine getirildi.

Şehit Teğmen Furkan Yayla, bugün Görele Merkez Camiinde, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından memleketi Çanakçı’nın Akköy köyünde tekbirler ve dualarla toprağa verildi.

Tören boyunca şehidimizin ailesini biran olsun yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan acılı aileye taziyelerini ileterek sabır ve metanet dileklerinde bulundu.

Aynı zamanda ilimiz milletvekili Cemal Öztürk’ün de yeğeni olan Teğmen Furkan Yayla, dualar ve tekbirler arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı bulunan Türk Bayrağı ile cenaze merasimi boyunca tabutunun önünde taşınan çerçeveli fotoğrafı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Valimiz Hasan Karahan tarafından, şehidin ailesine teslim edildi.

Cenaze törenine; Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Bayındırlık ve İskân eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Giresun Milletvekili ve şehidimizin kuzeni Cemal Öztürk, AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve İstanbul Milletvekili Hasan Turan, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, önceki dönem Giresun Milletvekili Dr.Turan Alçelik, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şehidimizin annesi Hülya Yayla, babası Ethem Yayla, kardeşi Talha Yayla, Giresun ve çevre illerin protokol üyeleri, şehidimizin meslektaşları, yakınları ve binlerce vatandaşımız katıldı.

15 Şub 2017 - 06:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.