Skorsky Neden Düştü?

Bektaşoğlu: "Daha şehitlere, yaralılara ulaşılmadan, görgü tanıkları dinlenmeden, hiç bir teknik inceleme yapılmadan ‘sisten düştü’ açıklamalarını inandırıcı bulmadık" dedi.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMMde söz alarak, bayramda Alucradan dönerken Tohumluk Köyünde düşen askeri helikopterle ilgili konuştu.

Şehitlere rahmet, olayda yaralanan Giresun jandarma bölge komutanı Tuğgeneral sayın Mustafa Doğru ve diğer yaralılara acil şifa dileyen CHPli vekil, kaza sonrasında yardıma koşan köylüleri kutladı.

BU ACELEYİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Bayramın acı olaylarından birisi seçim bölgem Giresunda yaşandı diye sözlerine başlayan Bektaşoğlu, Alucra ilçesinde karakoldaki askerlerle bayramlaşma ve şehit yakınlarını ziyaretten dönenlerin bulundukları askeri helikopterin, Tohumluk Köyü yaylasında düştüğünü ve asker ve asker yakınlarından 7 kişi şehit olduğunu hatırlattı. Olay sonrası yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadığını söyleyen CHP milletvekili Hükümet yetkilileri, bu olayın hemen ardından, daha olay yerine, şehit ve yaralılara ulaşılmadan, olayın sis ve kötü hava koşullarından meydana geldiğini açıkladılar.

Görgü tanıkları dinlenilmeden, teknolojik ve hukuki inceleme yapılmadan, bilgi ve belgeler oluşmadan yapılan bu açıklamaları inandırıcı bulmadık. Bu aceleyi ve telaşı anlamış değilim diye konuştu..

Hükümeti göreve davet eden Bektaşoğlu, şunları söyledi: Helikopterin düşmesine neden olacak bir sisin olmadığı iddiaları başta olmak üzere;olayın bütün boyutlarının, hiçbir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde ortaya çıkarılmasın, özellikle kaza kırım raporunun bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. İnşallah acımızı artıracak başka bir sonuç çıkmaz.

KÖYLÜLERİ KUTLADI

Bülent Bektaşoğlu, açıklamasında Olay yerine ulaşıp yaralıları ve şehitleri uzun uğraşılarla ormanlık alandan ambulanslara taşıyan ve herkese insanlık dersi vererek takdir toplayan Giresunlu hemşerilerimi de kutluyorum ifadesini kullandı.

15 Tem 2016 - 06:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.