TMSF'nin Yeni Başkanı Muhiddin Gülal

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu üyeliğine Muhiddin Gülal'ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMSF'nin Yeni Başkanı Muhiddin Gülal
Haber albümü için resme tıklayın

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu üyeliğine Muhiddin Gülal'ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, boş bulunan TMSF Kurulu üyeliğine atanan Gülal'ın başkan olarak görevlendirildiği belirtildi.

Söz konusu atama 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 113'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı.

Alucrahaber.com olarak değerli hemşehrimiz, gururumuz Muhiddin GÜLAL'ı tebrik eder, yeni görevinin hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Muhiddin Gülal Kimdir?

1971 yılı Alucra-Giresun doğumludur. 1989 yılında Giresun İmam Hatip Lisesinden, 1995 yılında ise Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Askerlik hizmetini Yedek Subay olarak tamamlamayı müteakip, 1997-1999 yılları arasında Sümerbank A.Ş Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yrd. olarak 1999-2001 yılları arasında Etibank A.Ş Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş olarak, 2001-2005 yılları arasında ise Anadolubank A.Ş Kurulu Başkanlığında Müfettiş olarak görev yapmıştır.

Para ve Sermaye Piyasaları konusunda uzmanlık belgesi bulunan Gülal, 28 Kasım 2013'te BDDK üyeliğine atandı.

Çeşitli Finansal Dergilerde yayınlanmış makale ve yazıları mevcuttur.

2004-2009 yılları arasında Beyoğlu Belediye Meclis Üyeliği, Grup Sözcülüğü ve Denetim Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütmüş 2007 yılı Belediye Encümen Üyesi olarak görev yapmıştır.

1998-2004 yılı arasında Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuş, 2002 yılılında Kurumun başkanlık görevini yürütmüştür. Bilkent Üniversitesi Mezunlar Derneği Üyesidir.

Gülal, 2 Şubat 2017'de de Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine getirildi.

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir.

07 Tem 2017 - 18:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Alucra Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alucra Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Alucra Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Alucra Haber değil haberi geçen ajanstır.